top of page
< Back

Huilen tijdens een behandeling mag

Maak je geen zorgen wanneer je kindje huilt tijdens de behandeling. Een behandeling is niet altijd fijn voor hem of haar. Hij of zij probeert je dit te vertellen. Huilen is één van de belangrijkste communicatiemiddelen van baby's. Vaak is onze eerste reactie om het huilen zo snel mogelijk te laten stoppen en vaak wordt de baby een speen gegeven.
Toch kan het voor je baby zeer nuttig zijn om te huilen. Eén van vele functies van huilen, is het los laten van spanning. Dit kan zowel spanning zijn door de behandeling, maar ook spanning die eerder is opgebouwd. Denk bijvoorbeeld aan de stress die je baby ervaren heeft tijdens de bevalling of bij het hebben van darmkrampjes.
Tranen bevatten cortisol. Dit is een stresshormoon. Dit hormoon komt vrij in het lichaam en kan worden uitgescheiden door middel van het laten van tranen.
Hoe bijzonder zit het lichaam in elkaar. Vergeet niet dat je altijd je baby of kindje mag troosten en gerust mag stellen tijdens de behandeling. Dit kan ook door bijvoorbeeld over het hoofdje te aaien van hem of haar en je kindje te laten weten dat je bij hem of haar bent.

Huilen tijdens een behandeling mag

Maak je geen zorgen wanneer je kindje huilt tijdens de behandeling. Een behandeling is niet altijd fijn voor hem of haar. Hij of zij...

bottom of page