top of page

Wat is osteopathie

‘Je lichaam werkt hetzelfde als jouw huis. Wanneer de vaatwasser het niet doet, kan het zijn dat deze stuk is, er een stop in je stoppenkast eruit ligt, of dat een ander apparaat kortsluiting heeft gemaakt.’
 

Osteopathie is een manuele behandelvorm waarbij klachten worden verholpen door de natuurlijke lichaamsfuncties en balans te herstellen. De osteopaat onderzoekt wat de oorzaak is van de klachten. Vervolgens verhelpt de osteopaat deze klachten door de vastzittende weefsels die de klachten veroorzaken te ontspannen en de doorbloeding en zenuwfunctie te herstellen.
 

Zo kunnen rugklachten ‘gewoon’ van je rug komen, maar kunnen deze rugklachten ook komen door de darmen of baarmoeder. De osteopaat behandelt zowel de oorzaak (de darm) als het gevolg (de rugklachten).
De osteopaat ziet het lichaam als één functionele eenheid: Een probleem in één deel van het lichaam kan het totale lichaam als geheel beïnvloeden. Zo kunnen weefsels zoals het viscerale (organen), cranio-sacrale (hersenen, ruggenmerg en zenuwen) en het pariëtale (bewegingsapparaat) systeem elkaar sterk beïnvloeden. Dit houdt in dat zowel klachten, veroorzaakt en in stand gehouden kunnen worden door een ander systeem in het lichaam dan waar u uw klacht zich bevindt.

Contact

Info

Gorte Osteopathie

Bloemendaallaan 41

3771 HT Barneveld

0611394226

Praktijk AGB Code: 90066727

Rekeningnummer NL56 KNAB 0258 2894 30

label logo.png
bottom of page