top of page

Hendrieke Gorte Slot

Hendrieke Gorte Slot, Gorte Osteopathie is gespecialiseerd in het behandelen van baby's met reflux, onrust, darmkrampjes, voorkeurshouding of borstvoedingsproblematiek

Welkom bij Gorte Osteopathie, bij Hendrieke Gorte Slot.

Mijn passie is het menselijk lichaam en dan met name die van de baby en kind. Ik vind het geniaal hoe dit in elkaar steekt, hoe alles werkt en hoe delen in het lichaam invloed op elkaar hebben. Ik zou willen dat ik het zelf bedacht had.
Daarom ben ik na mijn opleiding voor Fysiotherapie meteen gestart met de opleiding Osteopathie.


Het verbaast me keer op keer hoeveel invloed ik met mijn handen kan uitoefenen op het functioneren van het lichaam en hierdoor de klachten van baby en kind kan verhelpen. Met name bij de pasgeboren baby's vind ik het zo bijzonder wat de invloed is van de zwangerschap en bevalling op het functioneren van het baby'tje en hoe ik hen kan helpen herstellen, zodat vader en moeder weer een blije baby krijgen.

Vaak wordt gezegd: 'Darmkrampjes en spugen hoort erbij, daar groeit je baby wel overheen'. Eigenlijk ben ik het hier niet mee eens.  Het wil niet zeggen dat een klacht bij baby's veel voorkomt, dat het dan normaal is. Zo vind ik bijvoorbeeld bij een baby met reflux vaak spanning op de maaguitgang, waardoor de voeding weer omhoog komt. Of zie ik vaak bij baby's met darmkrampjes een verhoogde spanning op de darmovergang van dunne naar dikke darm. En wist je dat vaak een voorkeurshouding niet alleen veroorzaakt wordt door een blokkade van een wervel in de nek, maar ook door een blokkade of bewegingsverlies ergens anders in het lichaam?

De meest voorkomende klachten die Hendrieke in de praktijk ziet zijn baby's met reflux, darmkrampjes, voorkeurshouding en onrust.
Daarnaast behandelt Hendrieke baby's die niet of moeilijk aan de borst kunnen drinken. Denk hierbij aan dat je baby moeite heeft met het maken van een grote aanhap, kaakklemmen of dat hij de borst niet goed leeg drinkt tijdens de borstvoeding.
Hendrieke behandelt tevens baby's met een te korte tongriem. Zij behandelt ze zowel voor als na het klieven of laseren.

Zelf ben ik moeder van 2 kinderen. Bij mijn oudste heb ik zelf ervaren hoe het is om radeloos te zijn wat er met je baby aan de hand is en waarom die dag en nacht huilt. Ik heb mij suf gezocht op Google. Had hij last van krampjes? Was mijn borstvoeding niet goed genoeg? Had ik hem verwend? Waarom was hij alleen stil aan de borst of aan de fles? Had hij nog pijn aan zijn nekje na zijn zware bevalling?
Toen hij 6 weken oud was, heb ik een collega gebeld en na 4 behandelingen had ik een blije baby en was ik weer een blije mama. Achteraf denk ik vaak dat ik als Osteopaat toch beter had moeten weten. Maar intussen weet ik wel hoe ouders zich voelen als zij mij contacteren. Daarom maak ik zo snel mogelijk een plekje in de agenda voor een huilende baby vrij.

 
Hendrieke is in 2018 afgestudeerd als Osteopaat in Antwerpen bij FICO. Ze is aangesloten bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie).

In 2021 heeft ze de 2 jarige specialisatie opleiding 'Osteopathie voor baby en kind' bij Panta Rhei afgerond.


Om baby's nog beter te kunnen behandelen, heeft Hendrieke de volgende cursussen gevolgd:
- Osteopathie en de tongriem
- Osteopathie en reflux
- Prenatale psychologie van de baby, door Anna Verwaal
- The Big Five (de 5 grootste onrust veroorzakers bij baby's)
- Perinatale psychologie en de invloed hiervan op het lichaam van het opgroeiende kind
Plagiocephalie en torticollis bij baby's en kinderen
- Reflexintegratie (Masgutova methode)
     - MNRI® DPRI (Dynamic and Postural Reflex Integration)
     - 
MNRI® Archetype
     - MNRI® Neurotactile
     - MNRI® Oral and Facial Reflex Integration
     - MNRI® Introduction to Intronauts and Infant Reflexes Integration

Hendrieke werkt in Barneveld en omgeving samen met verloskundigen, kraamzorg en lactatiekundigen.

Wilt u direct online een afspraak inplannen bij Hendrieke? Klik dan hier.

Nieuwsgierig geworden hoe een consult eruit ziet bij Gorte Osteopathie voor uw baby? Kijk dan onderstaand filmpje hoe Hendrieke een onrustige baby behandelt met reflux en darmkrampjes.

Contact

Info

Gorte Osteopathie

Bloemendaallaan 41

3771 HT Barneveld

0611394226

Praktijk AGB Code: 90066727

Rekeningnummer NL56 KNAB 0258 2894 30

label logo.png
bottom of page