top of page
< Back

Brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel en een blokkade in de rug.

Rianne behandelde Brigitte in totaal 4 keer. Ze had steeds last van brandend maagzuur. Het leek of haar klachten ook steeds vaker kwamen. Eerst had ze er alleen last van bij het eten van chocolade, cola en veel koffie. Maar nu had ze ook last van bij het eten van tomaten, frisdrank, melk houdende producten en suikerrijk eten. En nu had ze er ook nog rugpijn bij tussen de schouderbladen. En dit leek wel samen te hangen met haar brandende maagzuur. De oorsprong van je zenuwen die je maag aansturen liggen grofweg tussen de schouderbladen. Wanneer je maag op spanning staat en hierdoor niet de juiste hoeveelheid maagzuur kan uitscheiden, kan dit een blokkade geven in de wervels tussen de schouderbladen. Je maag is namelijk niet meer in staat om de juiste signalen te ontvangen en terug te zenden via de zenuwen via je ruggenmerg naar de hersenen. Rianne heeft de blokkades in de borstwervelkolom opgelost. Daarnaast is de maag vrij van spanning. De maag is immers ook maar een spier met een extra functie, namelijk verteren.
Het middenrif van Brigitte was gespannen. En er was een transportprobleem van de maag naar de twaalfvingerige darm. De pylorus was namelijk te gespannen. Na het doorvragen bleek Brigitte regelmatig last te hebben van een opgeblazen gevoel, maar dit werd meestal overstemd door het brandende maagzuur. Logisch, want de darmvertering wordt in gang gezet wanneer het voedsel een bepaalde PH-waarde heeft bereikt door het maagzuur. Wanneer je veel en vaak maagzuurremmers slikt, raakt dit proces verstoord. Dit kan leiden tot verteringsproblemen van de darm.

Brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel en een blokkade in de rug.

Rianne behandelde Brigitte in totaal 4 keer. Ze had steeds last van brandend maagzuur. Het leek of haar klachten ook steeds vaker kwamen....

bottom of page